Danmark har en lang og historisk historie med kristendommen. Danmark var et af de første lande til at indføre kristendommen tilbage i det 10. århundrede. Gennem århundreder har der dog været op- og nedture i forhold til hvor troende den danske befolkning er. I de seneste år har kristendommen været i tilbagegang i Danmark. I dette blogindlæg tager vi et kig på kristendommens historie i Danmark og undersøger nogle af årsagerne til nedgangen.
De tidlige dage af kristendommen i Danmark
Kristendommen kom først til Danmark i det 10. århundrede med hjælp fra missionærer fra Tyskland og England. På det tidspunkt var Danmark opdelt i flere små kongeriger. Den første konge, der konverterede til kristendommen, var kong Harold Blåtand Gormsson, der regerede fra 958-986. Under hans styre begyndte kristendommen at sprede sig i hele Danmark. I det 11. århundrede havde Danmark sit eget ærkebispedømme og sine egne biskopper.
Reformationen og tiden derefter
I det 16. århundrede gennemgik Europa en periode med religiøse uroligheder, der blev kendt som reformationen. I Danmark markerer denne periode en betydelig ændring i landets forhold til kristendommen. Før reformationen var Danmark katolsk. Under reformationen blev Danmark imidlertid protestantisk. Lutheranismen er stadig den dominerende form for kristendom, der praktiseres i Danmark i dag.
I nyere tid har der været et betydeligt fald i det religiøse tilhørsforhold i Danmark generelt. En undersøgelse fra 2018 viste, at kun 36 % af danskerne anser sig selv for at være kristne . Det er et fald fra 80 % i 1970 . Der er flere faktorer, der har bidraget til dette fald. En af faktorerne er, at religion ikke længere anses for at være vigtig for mange mennesker i Danmark.
Mehr Geschichten
Derfor skal du have en ring
CBD/hamp olie uden THC til smertelindring